Тиждень дитячого та юнацького читання

У бібліотеці ліцею з нагоди Всеукраїнського тижня дитячого та юнацького читання відбулися такі заходи:

– флешмоб “Українська молодь читає”, під час якого здобувачі освіти фотографувалися з улюбленими книгами; метою є популяризувати читання, літературу, цікаві книги серед молодого покоління та показати, що ми представники читаючої нації, а читати це модно та необхідно у сучасному світі.

– виставка однієї книги та бесіда за книгою Наталії Зотової «Психологія для дівчат»;

– «Краще видання для юнацтва та молоді рівненських письменників»: віртуальна виставка;

– перегляд документального фільму «Величні українські науковці, які змінили світ».

Богдана: Василь Шкляр «Залишинець.Чорний ворон» Це історичний роман про українських повстанців , які у 20-х роках минулого сторіччя воювали проти більшовицьких окупантів в урочищі Холодний Яр за визволення своєї рідної землі. Раджу прочитати, щоб не забувати своєї історії.

Юля: « Недавно переглянула збірник коротких оповідань українського письменника Андрія Любки «Саудаде». Це слово не перекладається дослівно, воно про невзаємне кохання, що ранить, але всеодно прекрасне. І кожне оповідання як тільки натяк про хороше.

Вікторія: Книги Андрія Кокотюхи завжди цікаві і захоплюючі ..» За його книгами знімають фільми, серіали, він також пише кіносценарії; неодноразовий лауреат міжнародного конкурсу «Коронація слова» ..» В сюжеті нового детективу «Життя на карту. Київська сищиця» декілька головних героїв, які розкривають злочин- вбивство поліцейського. Рекомендую книгу його всім шанувальникам детективів.

Богдан: «Біблія допомагає і направляє мене у житті, вона дає надію і силу. Я регулярно читаю цю книгу».

Зоряна: «Українська смакота» ця книга – порадник для всіх хто любить українську кухню. Зі звичайних продуктів з ринку чи городу готуються звичні для української душі страви, перевірені досвідом сучасних господинь.

Богдана: «Ритуал» це роман-фентезі подружжя Марини та Сергія Дяченків, для мене вони найкращі фантасти. Жила собі принцеса, була вона невродливою, але сміливою. А потім принцесу помилково вкрав Дракон. Щоб дізнатися чим закінчилась історія потрібно дочитати книжку. Під час читання я дуже переживала за героїв..»

Слово Нації

Всеукраїнський літературний дитячо-юнацький фестиваль-конкурс «Слово Нації». Номінація «Поети рідного краю». Дячук Анастасія декламує вірш рівненської поетеси Наталії Демедюк “Воскреснем”.

До уваги представників Квасилівської громади 21 березня 2024 року о 14.00 у форматі «онлайн» відбудуться громадські консультації щодо реалізації Українським фондом соціальних інвестицій субпроєкту з модернізації Квасилівського професійного ліцею. Для участі у консультаціях запрошуються викладачі, студенти та їх батьки, мешканці громади, представники громадських організацій та інші зацікавлені сторони. Предметом консультацій є: Посилання для участі у […]

В рамках відзначення 210-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, видатного сина українського народу, здобувачі освіти долучились до традиційного конкурсу читців-декламаторів його поетичної спадщини.За підсумками творчого огляду І місце одержала здобувачка освіти групи №25 – Дячук Анастасія