День захисників і захисниць України - Квасилівський професійний ліцей

День захисників і захисниць України

14 жовтня – визначна дата, яка символізує багаті і славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців на всіх етапах її багатовікової історії. Цього дня  українці святкують одразу чотири свята: Свято Покрови Божої Матері;  День українського козацтва; 80-та річниця створення Української повстанської армії (УПА) та День захисника та захисниць України.

Не менше це свято вшановували й козаки. Певно, не випадково 14 жовтня святкують і День козацтва. У новому січовому таборі найперше будували Покровську церкву, а для воєнних походів використовували її похідний варіант з іконою Пресвятої Покрови. Цьогоріч відзначаємо 80-річчя створення Української повстанської армії (14 жовтня 1942-го року є символічною датою постання УПА. Війна формує та гартує нас. Своїм героїзмом ми викликаємо повагу і змінюємо світ. Боремося за свободу та незалежність, за утвердження національної гідності.

Щиро вітаємо всіх зі святом і бажаємо міцного всім здоров’я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди!

Для здобувачів освіти в бібліотеці організована тематична книжкова виставка  «Їх подвиг не згасне в віках», присвячена цим датам.

Інформуємо, що Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 листопада 2022 р. No 1242 реалізується експериментальний проєкт щодо формування та застосування єДокумента про освіту. Принагідно інформуємо, що єДокументи про освіту можуть застосовуватися вступниками під час вступної кампанії для підтвердження отримання документа про відповідний […]

Відтепер в Україні діятиме новий покращений проєкт з кібербезпеки BRAMA (БРАМА) БРАМА – це синергія громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі. Наші цілі: Для блокування того чи іншого джерела необхідно надсилати скарги і чим більше буде скарг, тим більша вірогідність того, що джерело буде заблоковано. Саме із цією метою ми […]

Слово Нації

Всеукраїнський літературний дитячо-юнацький фестиваль-конкурс «Слово Нації». Номінація «Поети рідного краю». Дячук Анастасія декламує вірш рівненської поетеси Наталії Демедюк “Воскреснем”.