Всесвітній день протидії торгівлі людьми - Квасилівський професійний ліцей

Всесвітній день протидії торгівлі людьми

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища постраждалим.

Торгівля людьми – це величезний злочин, це фактично використання людини її експлуатація з метою наживи та власного збагачення.

Міжнародна торгівля людьми залишається гострою соціальною проблемою багатьох країн світу.

Від початку повномасштабної війни в Україні російські окупанти примусово вивезли на свою територію вже понад два мільйони українських громадян.

“Росія проводить послідовну злочинну політику депортації наших людей. Силою вивозить і дорослих, і дітей. Це один із найбільш підлих російських воєнних злочинів. Мета цієї злочинної політики – не просто вкрасти людей, а зробити так, щоб депортовані забули про Україну й не могли повернутися. Але маємо знайти відповідь і на цей виклик. А також забезпечити, щоб усі, хто вбивав, катував чи депортував українців, відповів за свої дії”, – наголосив Президент України Володимир Зеленський.

У бібліотеці ліцею зібралися тимчасово внутрішньо переміщені особи, що проживають у гуртожитку, щоб поділитися новинами, враженнями, переживаннями, планами; та говорили про правила, що дозволяють уникнути можливих ризиків та не потрапити в лабети сучасних работорговців.

Інформуємо, що Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 листопада 2022 р. No 1242 реалізується експериментальний проєкт щодо формування та застосування єДокумента про освіту. Принагідно інформуємо, що єДокументи про освіту можуть застосовуватися вступниками під час вступної кампанії для підтвердження отримання документа про відповідний […]

Відтепер в Україні діятиме новий покращений проєкт з кібербезпеки BRAMA (БРАМА) БРАМА – це синергія громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі. Наші цілі: Для блокування того чи іншого джерела необхідно надсилати скарги і чим більше буде скарг, тим більша вірогідність того, що джерело буде заблоковано. Саме із цією метою ми […]

Слово Нації

Всеукраїнський літературний дитячо-юнацький фестиваль-конкурс «Слово Нації». Номінація «Поети рідного краю». Дячук Анастасія декламує вірш рівненської поетеси Наталії Демедюк “Воскреснем”.