78-ма річниця вигнання з Рівного радянськими військами нацистських окупантів - Квасилівський професійний ліцей

78-ма річниця вигнання з Рівного радянськими військами нацистських окупантів

Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові і свого життя. Понад 900 днів, з 1941 по 1944 роки, місто Рівне перебувало під окупацією нацистської Німеччини. І весь цей період супроводжувався масовими розстрілами й репресіями.  Всього у місті та його околицях тільки влітку-восени 1941 року було знищено 102 тис. чол. 6 листопада 1941року фашисти розстріляли в урочищі Сосонки біля Рівного тисячі євреїв, а згодом влаштували на території міста 3 концтабори: у передмістях Грабник та Воля, та на вулиці Білій.

Майже одночасно з Корсунь-Шевченківською операцією війська 1-го Українського фронту почали наступ на Рівненсько-Луцькому напрямку. Наступ радянських військ відбувався у складних умовах заболоченої місцевості і бездоріжжя. Велику допомогу їм надали партизанські з’єднання Сабурова, Федорова, Бегми. 2 лютого 1944 р. окупанти були вигнані з міст Луцьк і Рівне, а в результаті подальшого наступу – Тернополя, Вінниці.

Цій пам’ятній даті класні керівники, майстри в/н, бібліотекарі для здобувачів освіти провели онлайн тематичні виховні заходи.

Інформуємо, що Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 листопада 2022 р. No 1242 реалізується експериментальний проєкт щодо формування та застосування єДокумента про освіту. Принагідно інформуємо, що єДокументи про освіту можуть застосовуватися вступниками під час вступної кампанії для підтвердження отримання документа про відповідний […]

Відтепер в Україні діятиме новий покращений проєкт з кібербезпеки BRAMA (БРАМА) БРАМА – це синергія громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі. Наші цілі: Для блокування того чи іншого джерела необхідно надсилати скарги і чим більше буде скарг, тим більша вірогідність того, що джерело буде заблоковано. Саме із цією метою ми […]

Слово Нації

Всеукраїнський літературний дитячо-юнацький фестиваль-конкурс «Слово Нації». Номінація «Поети рідного краю». Дячук Анастасія декламує вірш рівненської поетеси Наталії Демедюк “Воскреснем”.