23 серпня – День Державного Прапора України - Квасилівський професійний ліцей

23 серпня – День Державного Прапора України

23 серпня – День Державного Прапора України.

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України 23 серпня в Україні відзначається державне свято – День Державного Прапора України.

Державний Прапор – один з офіційних державних символів суверенітету держави. Український Державний Прапор – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору. Відомо, що синьо-жовті кольори на прапорі мають щонайменше тисячолітню історію і сягають часів Київської Русі та Галицько-Волинського князівства. Нині український національний синьо-жовтий прапор є державним прапором України.

Впродовж історичних звершень він ставав символом боротьби за національні й соціальні права українського народу. Серце кожного українця завмирає при підйомі національного прапору. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса та багатство рідної землі. Державний Прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Після початку російського вторгнення синьо-жовтий прапор став символом боротьби та спротиву загарбникам.

Дорогі українці! Від щирого серця вітаємо з Днем Державного Прапора України! У цей святковий день закликаємо кожного українця з гордістю підняти Державний Прапор над своїм будинком. Будемо любити і шанувати його, захищати як найвищий скарб нації. Слава Україні!

«Професійне Міжнародне свято працівників освіти було засновано ЮНЕСКО в 1994 році. Нагадаємо, що Всесвітній день вчителя святкують 5 жовтня. В Україні День працівників освіти згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року відзначається в першу неділю жовтня »- інформує єдиний веб-портал органів виконавчої влади України. Свято «День вчителя» в жовтні відзначають: в Узбекистані – […]

На базі закладу освіти пройшла акція ЗАПОБІГТИ.ВРЯТУВАТИ.ДОПОМОГТИ – за підтримки головного управління ДСНС України в Рівненській області, НМЦ ЦЗ та БЖД, національної поліції в Рівненській області. Головним завданням якої є ознайомлення та навчання основам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності, популяризації професії рятувальника.

Вітаємо усіх з найбільшою та значущою подією в історії нашої держави – Днем Незалежності України! Сьогодні ми відзначаємо не лише державне свято, а й вшановуємо незламний дух нашого народу, його боротьбу за власний шлях та гідність. Україна – це країна, яка завжди гордо прагнула до своєї незалежності та самовизначення.Нехай Україна квітне в мирі та злагоді!Слава […]