8 травня - День пам’яті та примирення. - Квасилівський професійний ліцей

8 травня – День пам’яті та примирення.

Цього року в День пам’яті та примирення, Україна вшановуватиме пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.

Важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій. Також необхідно розуміти, що жодна країна не може претендувати на виняткову роль у перемозі над нацизмом. Перемога – результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів.

День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців надпереможеними, а застереження – диктатори завжди прагнуть задовольнитиімперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінуватимир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Однак тепер це – путінська ₚосія, яка говорить про «вирішальний внесок у перемогу над нацизмом ₚосіян». Сьогодні саме ₚф, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі.

Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини.

«Азартні ігри розваги чи проблеми»

Станом на сьогодні Львівський регіональний центр оцінювання якостіосвіти розподілив учасників національного мультипредметного тесту (далі –НМТ) за сесіями тестування та тимчасовими екзаменаційними центрами (далі –ТЕЦ).Із 08 травня 2024 р. усі зареєстровані учасники НМТ у персональномукабінеті зможуть переглянути та завантажити запрошення, у якому будезазначено дату та місце проведення НМТ. Щоб потрапити у свій кабінет,потрібно зайти на сайт […]

Інформуємо, що Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 листопада 2022 р. No 1242 реалізується експериментальний проєкт щодо формування та застосування єДокумента про освіту. Принагідно інформуємо, що єДокументи про освіту можуть застосовуватися вступниками під час вступної кампанії для підтвердження отримання документа про відповідний […]