Молодь єднає Україну

Історична година спілкування до Дня Соборності України

«Молодь єднає Україну»

Щороку 22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42. Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі. Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Це – основоположна віха для українського державотворення.

Уперше в XX столітті Україна проголосила незалежність. Постала держава, яка протягом трьох наступних років не припиняла боротьби за власне існування. Українцям вдалося утвердити державні кордони, мову, гроші, символіку (герб, гімн і прапор), збудувати національне боєздатне військо, добитися визнання світової спільноти.

Сучасні події нинішньої російської агресії лише підсилюють значимість того Акта злуки УНР і ЗУНР, який відбувся на площі біля стародавньої Софії Київської. Бо знову Україну хочуть “пошматувати” та розділити, силою забравши її землі, встановивши штучні кордони й сірі зони, посваривши наш народ, пропагандою ввівши в оману. Тому для нас свято Соборності є дуже важливим, бо воно нагадує про найголовніший урок нашої спільної історії: в єдності – сила, в розділенні – поразка.

В закладі нашого ліцею разом з здобувачами освіти групи №35 пройшла історична година спілкування до Дня Соборності України. Під час спілкування наші здобувачі освіти поділилися своїми думками про нинішні події в Україні, а в бібліотеці створена виставка документальних видань, фотоматеріалів, що передають вагомість події до якої українці йшли впродовж довгих років.

Такі миттєвості спілкування сприяють не тільки засвоєнню важливих фактів історії України, але й усвідомленню, що сила наша – в єднанні не тільки територіальному, а насамперед, духовному.

Відтепер в Україні діятиме новий покращений проєкт з кібербезпеки BRAMA (БРАМА) БРАМА – це синергія громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі. Наші цілі: Для блокування того чи іншого джерела необхідно надсилати скарги і чим більше буде скарг, тим більша вірогідність того, що джерело буде заблоковано. Саме із цією метою ми […]

Слово Нації

Всеукраїнський літературний дитячо-юнацький фестиваль-конкурс «Слово Нації». Номінація «Поети рідного краю». Дячук Анастасія декламує вірш рівненської поетеси Наталії Демедюк “Воскреснем”.

До уваги представників Квасилівської громади 21 березня 2024 року о 14.00 у форматі «онлайн» відбудуться громадські консультації щодо реалізації Українським фондом соціальних інвестицій субпроєкту з модернізації Квасилівського професійного ліцею. Для участі у консультаціях запрошуються викладачі, студенти та їх батьки, мешканці громади, представники громадських організацій та інші зацікавлені сторони. Предметом консультацій є: Посилання для участі у […]