День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС - Квасилівський професійний ліцей

День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX ст., що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

До ліквідації наслідків аварії були залучені тисячі фахівців різних професій! Отримуючи великі дози опромінення, інженери, будівельники, шахтарі, енергетики, водії, військові, лікарі – усі, хто пішов тоді не тільки за наказом, а й за покликом серця, зупинили невидимого і дуже підступного ворога. 14 грудня 1986 р. на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим енергоблоком. Саркофаг споруджений у найкоротший строк – за 206 днів. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

У бібліотеці ліцею проведено тематичний захід, присвячений цій даті. Хвилиною мовчання учні вшанували пам’яті відважних ліквідаторів.

Інформуємо, що Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 листопада 2022 р. No 1242 реалізується експериментальний проєкт щодо формування та застосування єДокумента про освіту. Принагідно інформуємо, що єДокументи про освіту можуть застосовуватися вступниками під час вступної кампанії для підтвердження отримання документа про відповідний […]

Відтепер в Україні діятиме новий покращений проєкт з кібербезпеки BRAMA (БРАМА) БРАМА – це синергія громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі. Наші цілі: Для блокування того чи іншого джерела необхідно надсилати скарги і чим більше буде скарг, тим більша вірогідність того, що джерело буде заблоковано. Саме із цією метою ми […]

Слово Нації

Всеукраїнський літературний дитячо-юнацький фестиваль-конкурс «Слово Нації». Номінація «Поети рідного краю». Дячук Анастасія декламує вірш рівненської поетеси Наталії Демедюк “Воскреснем”.