День спротиву окупації Криму та Севастополя

26 лютого День спротиву окупації Криму та Севастополя.
У цей день 2014 року у Сімферополі відбувся організований Меджлісом кримськотатарського народу масовий мітинг під будинком кримського парламенту проти намірів відірвати Крим від України. Відтоді для України 26 лютого стало символом опору окупації, яка триває вже вісім років.

Росія захопила Крим шляхом збройної агресії й здійснила спробу його протиправної анексії, посилаючись на незаконний і сфальсифікований референдум. Тим самим вона грубо порушила основні принципи міжнародного права й підірвала систему безпеки в Європі та світі. З початку окупації Росія проводить злочинну політику колонізації й асиміляції півострова. Це здійснюється через системні порушення прав людини, жорстокі репресії проти всіх, хто має мужність протистояти окупації. Обмежуються національні, культурні, релігійні права етнічних українців та кримських татар, переслідується Православна Церква України. Придушується свобода слова, знищено незалежні ЗМІ. Окупаційна влада цілеспрямовано переслідує кримських татар, корінний народ півострова, який не сприймає окупації. Ще у 2016 році Росія заборонила Меджліс кримськотатарського народу (представницький орган кримськотатарського народу), а всі його члени були оголошені поза законом.

Незважаючи на рішення Міжнародного суду ООН 2017 року, Меджліс залишається забороненим і досі. Росія також провадить посилену мілітаризацію Криму. Півострів, який до окупації був відомий як курортна зона України, перетворено на російську військову базу, що становить загрозу не лише для України, а й для інших держав регіону, серед яких країни НАТО та ЄС.

Україна вдячна союзникам і партнерам за послідовну й дієву підтримку в боротьбі за відновлення територіальної цілісності. Україна продовжує консолідувати міжнародні зусилля, щоб добитися повної деокупації Криму й Севастополя та притягнення Росії до відповідальності за її злочини.

Крим – це Україна!

Класні керівники провели тематичні виховні години а у бібліотеці ліцею створено виставку «Крим. Нескорена земля»
Пропонуємо переглянути такі електронні ресурси:
«Ціна анексії — життя». Фільм до 5-ої річниці окупації Криму.

https://www.youtube.com/watch?v=0WteAFCSpj4&list=TLPQMjIwMjIwMjJydnv_ 0T4xZg&index=1

Фільм «Крим. Нескорений» (до другої річниці окупації)

Презентація “Крим – Україна” (до Дня спротиву російській окупації
Криму)

До уваги представників Квасилівської громади 21 березня 2024 року о 14.00 у форматі «онлайн» відбудуться громадські консультації щодо реалізації Українським фондом соціальних інвестицій субпроєкту з модернізації Квасилівського професійного ліцею. Для участі у консультаціях запрошуються викладачі, студенти та їх батьки, мешканці громади, представники громадських організацій та інші зацікавлені сторони. Предметом консультацій є: Посилання для участі у […]

В рамках відзначення 210-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, видатного сина українського народу, здобувачі освіти долучились до традиційного конкурсу читців-декламаторів його поетичної спадщини.За підсумками творчого огляду І місце одержала здобувачка освіти групи №25 – Дячук Анастасія

06 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Це вже 21 День безпечного Інтернету. Метою Дня безпечного Інтернету є поширення знань про безпечне та відповідальне використання цифрових технологій для дітей та молоді.  Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.