78-ма річниця вигнання з Рівного радянськими військами нацистських окупантів

Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові і свого життя. Понад 900 днів, з 1941 по 1944 роки, місто Рівне перебувало під окупацією нацистської Німеччини. І весь цей період супроводжувався масовими розстрілами й репресіями.  Всього у місті та його околицях тільки влітку-восени 1941 року було знищено 102 тис. чол. 6 листопада 1941року фашисти розстріляли в урочищі Сосонки біля Рівного тисячі євреїв, а згодом влаштували на території міста 3 концтабори: у передмістях Грабник та Воля, та на вулиці Білій.

Майже одночасно з Корсунь-Шевченківською операцією війська 1-го Українського фронту почали наступ на Рівненсько-Луцькому напрямку. Наступ радянських військ відбувався у складних умовах заболоченої місцевості і бездоріжжя. Велику допомогу їм надали партизанські з’єднання Сабурова, Федорова, Бегми. 2 лютого 1944 р. окупанти були вигнані з міст Луцьк і Рівне, а в результаті подальшого наступу – Тернополя, Вінниці.

Цій пам’ятній даті класні керівники, майстри в/н, бібліотекарі для здобувачів освіти провели онлайн тематичні виховні заходи.

Відтепер в Україні діятиме новий покращений проєкт з кібербезпеки BRAMA (БРАМА) БРАМА – це синергія громадян, приватного та державного секторів у протидії дезінформації та незаконному контенту в інформаційному просторі. Наші цілі: Для блокування того чи іншого джерела необхідно надсилати скарги і чим більше буде скарг, тим більша вірогідність того, що джерело буде заблоковано. Саме із цією метою ми […]

Слово Нації

Всеукраїнський літературний дитячо-юнацький фестиваль-конкурс «Слово Нації». Номінація «Поети рідного краю». Дячук Анастасія декламує вірш рівненської поетеси Наталії Демедюк “Воскреснем”.

До уваги представників Квасилівської громади 21 березня 2024 року о 14.00 у форматі «онлайн» відбудуться громадські консультації щодо реалізації Українським фондом соціальних інвестицій субпроєкту з модернізації Квасилівського професійного ліцею. Для участі у консультаціях запрошуються викладачі, студенти та їх батьки, мешканці громади, представники громадських організацій та інші зацікавлені сторони. Предметом консультацій є: Посилання для участі у […]