ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ - Квасилівський професійний ліцей

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.

Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, пошанування всіх борців із нацизмом та жертв війни. А також – нагадати, що війна розпочалася внаслідок домовленостей між двома тоталітарними режимами: націонал-соціалістичним (нацистським) у Німеччині й комуністичним в СРСР. У 1939–1945 роках обидва тоталітарні режими вчинили на українській землі численні злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини геноциду, внаслідок чого український, єврейський, кримськотатарський та інші народи, що жили в межах території сучасної України, зазнали величезних втрат.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії. Ми всі віримо, що скоро будемо святкувати перемогу над окупантами.

Вихователь учнівського гуртожитку та бібліотекарі зі здобувачами освіти провели інформаційно-тематичні заходи, присвячені цій пам’ятній даті: годину спілкування “1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”, виготовляли стилізовані червоні маки, як символ пам’яті та доповнили ними свій одяг, подивилися відеоролики з проєкту «Війна і міф», підготовані Українським інститутом національної пам’яті, вшанували усіх жертв Другої світової війни Хвилиною мовчання.

Вітаємо усіх з найбільшою та значущою подією в історії нашої держави – Днем Незалежності України! Сьогодні ми відзначаємо не лише державне свято, а й вшановуємо незламний дух нашого народу, його боротьбу за власний шлях та гідність. Україна – це країна, яка завжди гордо прагнула до своєї незалежності та самовизначення.Нехай Україна квітне в мирі та злагоді!Слава […]

Сьогодні ми вшановуємо один із головних національних символів України – Державний Прапор, що є уособленням нашої національної єдності, честі та гідності. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях коли звучить Державний Гімн і майорить Державний Прапор.Сьогодні наша країна, весь український народ проходить через тяжке випробування: окупацію ворогом, який хоче забрати найголовніше […]

«Азартні ігри розваги чи проблеми»