День вшанування учасників бойових дій на території інших держав - Квасилівський професійний ліцей

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Класний керівник та майстер виробничого навчання Денис МАЗУРОК в групі 22 “Слюсар з ремонту автомобілів; рихтувальник кузовів” провів історичну подорож до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Здобувачі освіти згадали, що за часів СРСР українські військові брали участь в збройних конфліктах на території 16 країн – Чилі, Іспанія, Єгипет, В’єтнам, Ефіопія, Сирія, Ангола, Мозамбік, острів Куба та інші “гарячі” точки.
Через афганське пекло пройшли 120 тисяч солдатів та офіцерів з України, з яких понад 3000 загинули.
Після здобуття Україною незалежності наші військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій.
Від самого початку війни на сході України тисячі воїнів-інтернаціоналістів стали на захист рідної землі. Хтось відправився на передову, а інші стали волонтерами, аби підтримати військових в тилу. Війна – це завжди трагедія і звитяга сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати… Ніхто та ніщо не має бути забутим, аби не забути – треба пам’ятати, а щоб пам’ятати – треба знати.

Вітаємо усіх з найбільшою та значущою подією в історії нашої держави – Днем Незалежності України! Сьогодні ми відзначаємо не лише державне свято, а й вшановуємо незламний дух нашого народу, його боротьбу за власний шлях та гідність. Україна – це країна, яка завжди гордо прагнула до своєї незалежності та самовизначення.Нехай Україна квітне в мирі та злагоді!Слава […]

Сьогодні ми вшановуємо один із головних національних символів України – Державний Прапор, що є уособленням нашої національної єдності, честі та гідності. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях коли звучить Державний Гімн і майорить Державний Прапор.Сьогодні наша країна, весь український народ проходить через тяжке випробування: окупацію ворогом, який хоче забрати найголовніше […]

«Азартні ігри розваги чи проблеми»