Міжнародний день прав людини - Квасилівський професійний ліцей

Міжнародний день прав людини

Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.

Знагоди цієї події в гуртожитку ліцею 8 грудня було проведено тематичний захід «Права людини». Присутні були ознайомлені з історією розвитку прав людини, з правами, які мають громадяни України, та правами які мають діти у нашій державі. Наприкінці була проведена цікава правова вікторина, на якій здобувачі освіти активно відповідали на запитання.

В бібліотеці організовано книжкову виставку правової літератури: «Міжнародний день прав людини» де користувачі бібліотеки можуть знайти корисні для себе матеріали з різних галузей права, в тому числі про права людини в Україні та світі.

«Професійне Міжнародне свято працівників освіти було засновано ЮНЕСКО в 1994 році. Нагадаємо, що Всесвітній день вчителя святкують 5 жовтня. В Україні День працівників освіти згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року відзначається в першу неділю жовтня »- інформує єдиний веб-портал органів виконавчої влади України. Свято «День вчителя» в жовтні відзначають: в Узбекистані – […]

На базі закладу освіти пройшла акція ЗАПОБІГТИ.ВРЯТУВАТИ.ДОПОМОГТИ – за підтримки головного управління ДСНС України в Рівненській області, НМЦ ЦЗ та БЖД, національної поліції в Рівненській області. Головним завданням якої є ознайомлення та навчання основам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності, популяризації професії рятувальника.

Вітаємо усіх з найбільшою та значущою подією в історії нашої держави – Днем Незалежності України! Сьогодні ми відзначаємо не лише державне свято, а й вшановуємо незламний дух нашого народу, його боротьбу за власний шлях та гідність. Україна – це країна, яка завжди гордо прагнула до своєї незалежності та самовизначення.Нехай Україна квітне в мирі та злагоді!Слава […]