День пам’яті жертв голодоморів

Цей День щорічно відзначається в Україні в четверту суботу листопада.

У XX сторіччі українці пережили три голодомори: 1921 – 1923, 1932 – 1933 і голод 1946 – 1947 років. Утім, серед найтрагічніших сторінок історії українського народу особливо сумне місце займає Голодомор 1932 – 1933 років. За різними даними, у 1932 – 1933 роках від голоду загинуло від 4,5 до 10 мільйонів людей.

29 листопада з нагоди Дня пам’яті жертв Голодоморів бібліотекою ліцею та вихователями було проведено годину пам’яті «Не маємо права забути». Мета заходу: поглибити знання здобувачів освіти про Голодомор як геноцид українського народу, його причини, перебіг і наслідки; акцентувати на тому, що Голодомор 1932 – 1933 років був наслідком не стихійного лиха, а спланованих системних заходів тоталітарного комуністичного режиму; навчати сприймати чужу біду та біль як свій власний. На заході звучали поетичні твори, зачитувались свідчення очевидців, бібліотекарі розповіли про монументи, присвячені трагічним подіям, які розміщені по всьому світові. Також переглянули документальний фільм рівненських кінематографістів «Німа правда. Свідчення загублені в стерні».

Хвилиною мовчання та горінням свічок згадали закатованих голодом жертв геноциду Українського народу. Збережемо пам’ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників.

Слово Нації

Всеукраїнський літературний дитячо-юнацький фестиваль-конкурс «Слово Нації». Номінація «Поети рідного краю». Дячук Анастасія декламує вірш рівненської поетеси Наталії Демедюк “Воскреснем”.

До уваги представників Квасилівської громади 21 березня 2024 року о 14.00 у форматі «онлайн» відбудуться громадські консультації щодо реалізації Українським фондом соціальних інвестицій субпроєкту з модернізації Квасилівського професійного ліцею. Для участі у консультаціях запрошуються викладачі, студенти та їх батьки, мешканці громади, представники громадських організацій та інші зацікавлені сторони. Предметом консультацій є: Посилання для участі у […]

В рамках відзначення 210-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, видатного сина українського народу, здобувачі освіти долучились до традиційного конкурсу читців-декламаторів його поетичної спадщини.За підсумками творчого огляду І місце одержала здобувачка освіти групи №25 – Дячук Анастасія