Василь Стефаник - сила таланту - Квасилівський професійний ліцей

Василь Стефаник – сила таланту

150 років тому — 14 травня 1871 року — народився український письменник, майстер експресіоністичної новели Василь Семенович Стефаник.

 Він написав не так уже й багато – його художні твори вміщаються в одному томику. І все ж ім’я письменника стоїть поряд з іменами найвидатніших новелістів світу. Стефаникові новели вражають своєю виключною правдивістю, справжньою оригінальністю і художньою досконалістю Новаторство Стефаника полягає у тому, що він є творцем психологічної новели. Він будує сюжети не на розвитку зовнішніх подій, а на змінах почувань та переживань. Його твори стилі, глибоколіричні, що порівнює їх із народною піснею.

 До найбільш вражаючих  новел Стефаника належать “Катруся” і “Новина” “Кленові листки”, “Діточа пригода”, “Мати” , “Камінний хрест”, “Палій” та інші.

Бібліотека ліцею для своїх користувачів підготувала книжково виставку-вшанування “Василь Стефаник – майстер психологічної новели» і провела літературну годину «Я свою душу пустив у душу народу». Здобувачі освіти переглянули виставку під відкритим небом “СтефаникOnline” подивилися фільм «Дорога. Василь Стефаник» документального серіалу „Гра долі”.

Вітаємо усіх з найбільшою та значущою подією в історії нашої держави – Днем Незалежності України! Сьогодні ми відзначаємо не лише державне свято, а й вшановуємо незламний дух нашого народу, його боротьбу за власний шлях та гідність. Україна – це країна, яка завжди гордо прагнула до своєї незалежності та самовизначення.Нехай Україна квітне в мирі та злагоді!Слава […]

Сьогодні ми вшановуємо один із головних національних символів України – Державний Прапор, що є уособленням нашої національної єдності, честі та гідності. Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях коли звучить Державний Гімн і майорить Державний Прапор.Сьогодні наша країна, весь український народ проходить через тяжке випробування: окупацію ворогом, який хоче забрати найголовніше […]

«Азартні ігри розваги чи проблеми»