День вшанування учасників бойових дій на території інших держав - Квасилівський професійний ліцей

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Класний керівник та майстер виробничого навчання Денис МАЗУРОК в групі 22 “Слюсар з ремонту автомобілів; рихтувальник кузовів” провів історичну подорож до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Здобувачі освіти згадали, що за часів СРСР українські військові брали участь в збройних конфліктах на території 16 країн – Чилі, Іспанія, Єгипет, В’єтнам, Ефіопія, Сирія, Ангола, Мозамбік, острів Куба та інші “гарячі” точки.
Через афганське пекло пройшли 120 тисяч солдатів та офіцерів з України, з яких понад 3000 загинули.
Після здобуття Україною незалежності наші військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій.
Від самого початку війни на сході України тисячі воїнів-інтернаціоналістів стали на захист рідної землі. Хтось відправився на передову, а інші стали волонтерами, аби підтримати військових в тилу. Війна – це завжди трагедія і звитяга сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати… Ніхто та ніщо не має бути забутим, аби не забути – треба пам’ятати, а щоб пам’ятати – треба знати.

«Азартні ігри розваги чи проблеми»

Станом на сьогодні Львівський регіональний центр оцінювання якостіосвіти розподілив учасників національного мультипредметного тесту (далі –НМТ) за сесіями тестування та тимчасовими екзаменаційними центрами (далі –ТЕЦ).Із 08 травня 2024 р. усі зареєстровані учасники НМТ у персональномукабінеті зможуть переглянути та завантажити запрошення, у якому будезазначено дату та місце проведення НМТ. Щоб потрапити у свій кабінет,потрібно зайти на сайт […]

Інформуємо, що Міністерством освіти і науки України спільно з Міністерством цифрової трансформації України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 4 листопада 2022 р. No 1242 реалізується експериментальний проєкт щодо формування та застосування єДокумента про освіту. Принагідно інформуємо, що єДокументи про освіту можуть застосовуватися вступниками під час вступної кампанії для підтвердження отримання документа про відповідний […]